top of page

Cursusaanbod

Puppycursus

Om te beginnen kunt u met uw pup terecht op onze puppycursus. Daarbij kunt u ervoor kiezen om een blok van vier individuele lessen te volgen, of een blok van zes lessen in een groepje van maximaal vier pups. Natuurlijk is het ook mogelijk eerst een blok van vier individuele lessen te volgen en daarna in te stromen in een groep. Zodra u uw pup een week in huis heeft kunt u instromen. In de puppycursus besteden we veel aandacht aan de opvoeding en begeleiding van de pup. Komen wanneer je geroepen wordt, wandelen zonder trekken, zelfbeheersing, zindelijk maken, alleen leren blijven, omgang kind / hond, hinderlijk bijtgedrag en allerlei sociale vaardigheden komen ruimschoots aan bod. Natuurlijk is deze cursus ook een goede basis wanneer u de hondensport in wilt. 

Basiscursus

Voor volwassen honden, puberhonden, herplaatshonden, etc., maar ook als vervolg op de puppycursus, hebben wij de Basiscursus. In deze cursus bieden wij u een afwisselend programma van gehoorzaamheids- en huishondentraining gecombineerd met de beginselen van allerlei takken van de hondensport. Daarnaast is er veel aandacht voor de alledaagse, soms lastige situaties die u met uw viervoeter kunt tegenkomen. Ook hier kunt u ervoor kiezen om individueel of in een groep van maximaal vier honden les te krijgen.

Gedrag, gehoorzaamheid, sport, spel en fun

Heeft u na onze Basiscursus de smaak te pakken, kunt u vervolgen met 'Gedrag, gehoorzaamheid, sport, spel en fun'. Zolang u en uw hond er plezier in hebben kunt u naar behoefte steeds weer een blok van vier lessen bijboeken.

Recreatief behe​ndigheid / agility

Altijd weleens willen proberen of behendigheid, ook wel agility genoemd, iets voor u en uw trouwe viervoeter is? Bij ons kunt u op een laagdrempelige manier kennismaken met de beginselen hiervan. En mochten u en uw hond de smaak te pakken hebben, kunt u bij ons, zolang als u wilt, naar believen door blijven trainen. Zonder druk, gewoon ontspannen en recreatief. Ook hier zijn onze groepen niet groter dan vier cursisten. Zo bent u ook lekker vaak aan de beurt!

(voor de agility hanteren wij een winterstop van begin november tot begin april)

Kennismaking met treibball

Bij deze hondensport draait het  vooral om balbeheersing en samenwerking: de hond moet leren ballen op aanwijzing bij zijn handler te brengen. Het is dus niet zomaar een beetje spelen met de bal, maar vooral goed samenwerken met je baas. Bij het aanleren van het treibballspel begin je met één bal. Als de hond heeft geleerd om achter de bal plaats te nemen en vervolgens de bal te duwen, kun je het aantal ballen waarmee je werkt opvoeren. Uiteindelijk komen er acht ballen op het veld te liggen en moet de hond die over een afstand van zo’n twintig meter zo snel mogelijk naar zijn handler brengen, die voor een goal staat. Ook met deze sport kunt u bij Hondenschool In Control op een ongedwongen manier kennis maken. Probeer gerust eens een blok van vier groepslessen (maximaal vier cursisten) om te kijken of dit iets voor u en uw hond is!

Speuren

Iedere hond kan speuren! Sterker nog, eigenlijk is er voor een hond niets fijners dan lekker met zijn neus bezig te kunnen zijn! Speuren is voor een hond een mooie manier om zijn energie kwijt te kunnen en het vereist een opperste concentratie om een specifieke geur langdurig te kunnen blijven volgen. De hond wordt er dus heerlijk moe, maar ook voldaan van. Omdat de hond tijdens het speuren aangelijnd is, is het tevens een zeer veilige hondensport. Daardoor is het veelal ook voor honden met bepaalde medische problemen, gedragsproblemen en voor honden van jonge of juist wat meer gevorderde leeftijd een zeer geschikte tak van hondensport. 

U bent welkom met iedere hond, ongeacht leeftijd, ras of afmetingen. Ook het speuren vindt plaats in groepjes van maximaal drie cursisten, waarbij je voor elkaars honden de sporen loopt. 

De ukkepukkengroep

In de provincie Zeeland is In Control de enige hondenschool met een zogenaamde Ukkepukkengroep. Dit is een groep, speciaal voor de allerkleinste hondenrassen. Denk hierbij aan de Boomertjes, Toypoedels, Vlinderhondjes, Chihuahua’s, etc. Klik hier voor meer informatie over de ukkenpukkengroep.

Aanschaf- en keuzebegeleiding 

Bent u op zoek naar een maatje voor het leven, maar weet u niet waar te beginnen? Of ziet u door de bomen het bos niet meer? Wanneer u overweegt tot de aanschaf van een hond over te gaan, komen er ontelbare mogelijkheden en lastige keuzes op uw pad. Wordt het een herplaatser, een pup, een volwassen hond, een kruising of juist een rashond? En als het een rashond wordt, welk ras past dan bij u, bij uw omstandigheden, en, misschien nog wel belangrijker, passen u en uw omstandigheden ook bij de betreffende hond?!

Hoe kiest u een adoptiehond, al dan niet uit het buitenland, en welke uitdagingen brengt dit met zich mee? Wat zijn de do's en don’ts bij het kiezen van een herplaatser, wat zijn de valkuilen en waar let je op?

Wordt het een reu of een teef en hoe zorg je voor een goede start met je nieuwe maatje?

Bij hondenschool In Control kunnen wij u op weg helpen bij het maken van deze ingewikkelde keuze en kunnen u daarnaast ook begeleiden bij de daadwerkelijke aanschaf van uw nieuwe gezinslid. 

Neem voor meer informatie gerust contact op!


Wat zeggen onze cursisten?

"Carin werkt hondgericht. Ze kijkt naar wat de hond nodig heeft en aan kan, maar tegelijkertijd ook wat het baasje/vrouwtje van de hond nodig heeft en aankan. Dat maakt het beloningsgericht en positief trainen en bezig zijn met je hond bij haar zo ontzettend leuk en leerzaam. De persoonlijke benadering en het buiten de lijnen denken is haar kracht. Door samen met Carin individueel of in een klein groepje bezig te zijn met je hond kom je spelenderwijs tot nieuwe inzichten en leerpunten."

Direct inschrijven: 


U kunt zich middels dit formulier direct aanmelden voor één van onze cursussen. 


Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op!


Wilt u meer informatie over gedragsbegeleiding? Neem dan contact op via onze contact pagina:

Liever eerst meer klantbeoordelingen lezen? Klik dan op deze knop:Naam*

E-mailadres*

Voor welke cursus wilt u zich inschrijven? *

arrow&v

Voorkeursdag / -dagdeel*

arrow&v

Vragen of opmerkingen *

Voor meer informatie: 

bottom of page