top of page

Over hondenschool In Control

In Control* is dé hondenschool voor de provincie Zeeland, maar ook onze zuiderburen hebben de weg naar In Control inmiddels weten te vinden!


Het motto van hondenschool In Control is ‘Omgaan met uw hond vanuit begrip’. Mijn visie is dat ‘baasjes’ en hun honden eerst en vooral maatjes moeten zijn. Een hond wil pas echt graag met en voor u werken, c.q. naar u luisteren, wanneer deze u volledig vertrouwt en plezier heeft in het samenwerken met u. Om dit te bereiken maken wij gebruik van trainings- en opvoedtechnieken, uitgaande van de meest recente kennis over de hond, gebaseerd op degelijk wetenschappelijk onderzoek. Dwang, correcties en aversieve trainingsmethoden zijn bij In Control dan ook uit den boze!


Mijn missie is om u zodanig te begeleiden bij het trainen en opvoeden van uw hond dat luisteren voor uw hond een echt feestje wordt! Wanneer u begrip heeft van het wezen van de hond en begrijpt hoe een hond ‘werkt’, zult u ontdekken hoeveel meer u uit uw hond kunt halen. Zodat uw hond niet naar u luistert omdat het moet, maar omdat het mag, waardoor het luisteren, paradoxaal als het misschien klinkt, juist veel betrouwbaarder wordt.


In Control biedt trainingen voor alle rashonden, niet-rashonden en kruisingen en onderscheidt zich van andere hondenscholen door de grote nadruk op individuele aandacht voor u en uw hond. Geen grote groepen met het bijbehorende eindeloze wachten tot u aan de beurt bent. Geen lange saaie theorielessen, maar theorie verweven door de praktijklessen heen, waardoor deze theorie meteen in de praktijk kan worden getoond en / of toegepast. Bij In Control traint u individueel of in groepjes van maximaal drie à vier cursisten.


Heeft u een hond uit rasgroep 7 of  8 en wilt u graag een specifieke jachthondentraining gaan volgen? Ik verzorg ook een deel van de puppy- en beginnerstrainingen voor Jachthondentraining Zeeland. Neem gerust eens een kijkje op: www.jachthondentrainingzeeland.nl 


* voor uitleg over de naam In Control, klik hier.Wat zeggen onze cursisten?

"Fantastisch! Wat hebben we, Romy en ik, het leuk gehad bij Carin. Romy is een pittige D.S.K. waar ik af en toe best lastig had gevonden met bepaald gedrag en/of situaties.

Carin heeft mij begeleid om goed en juist te kunnen handelen.

Alles is simpel als je het maar weet hoe en wat je moet doen😉

Bedankt Carin voor jouw inzet en tot ziens weer!"

Voor meer informatie: 

bottom of page