top of page

Even voorstellen...


Ik ben Carin Peters en uw instructeur bij "In Control".


Sinds ik me kan herinneren ben ik verslingerd aan honden. Als negenjarig meisje zat ik al met mijn neus in de hondenboeken en dat is altijd zo gebleven. Ik verkeerde in de gelukkige omstandigheden dat ik op mocht groeien tussen de honden en hondenliefhebbers, dus had ook alle gelegenheid om alles wat ik leerde en las in de praktijk te brengen. Ik ging mee naar trainingen, shows en allerhande hondenevenementen. Wat heb ik toen al veel geleerd alleen al door het observeren van honden en hun eigenaren! 

Mijn eerste eigen hond kreeg ik pas ergens rond mijn vijftiende en afgezien van een onvermijdelijke periode van fulltime werken, zijn honden nooit meer uit mijn leven geweest. Verwonderlijk is het dus niet dat ik daar op een gegeven moment ‘meer’ mee wilde!

Inmiddels ben ik dan ook gediplomeerd en SPPD geaccrediteerd Kynologisch Instructeur en heb daarnaast de modules Toegepaste Ethologie van de Hond, Leren bij Honden en Probleemgedrag bij honden van de opleiding tot Gedragstherapeut voor Honden bij DogVision / O&O afgerond. Verder ben ik in het bezit van het diploma Erkend Hondenuitlaatservice van de Martin Gaus Academie en Kynologische Kennis van de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied.

Daarnaast houdt ik mijn kennis continu op peil door het volgen van de nodige workshops, (na-) scholingen en seminars. Ook met mijn eigen honden, waaronder een aantal herplaatsers met een “rugzakje” heb ik de nodige ervaring opgedaan en natuurlijk inmiddels met diverse cursisten en hun honden.


Ik ben van mening dat je als instructeur echter, behalve een enorme passie voor en kennis over honden, ook een echt mensenmens moet zijn. Niet alleen uw hond moet het bij In Control naar zijn zin hebben, maar dat geldt zeker ook voor u! Mijn motto, ‘omgaan met de hond vanuit begrip', kun je dan ook gerust doortrekken naar u, als eigenaar van die hond. Ook u kunt rekenen op begrip. Begrip voor het feit dat u als eigenaar ook wel eens gefrustreerd raakt of gewoon uw dag een keer niet heeft. De lessen bij In Control kenmerken zich dan ook door een ontspannen en gezellige sfeer. Examens en diploma’s, daar doen wij niet aan! Wel krijgt u na afloop van elke cursus een mooi certificaat mee als aandenken en hopelijk ook als fijne herinnering!


Ik hoop van harte u te mogen ontmoeten op één van mijn trainingen!

Ik ben door de SPPD geaccrediteerd Kynologisch Instructeur. De SPPD is sinds 2013 dé brancheorganisatie voor diergedragsdeskundigen. De SPPD accrediteert aan de hand van strenge voorwaarden. 

Voor u een teken dat ik mijn vak zeer serieus neem en dat u en uw geliefde viervoeter bij mij in goede handen zijn!

Kijk voor meer informatie op: www.sppd.nl 


Wat zeggen onze cursisten?

"Vandaag de vierdaagse privé cursus afgesloten. Ontzettend leuk en veel geleerd! Heel prettig dat dit 1 op 1 kon zonder andere prikkels. We hebben goed kennis kunnen maken en echt op ons eigen tempo kunnen oefenen. Zo leuk, dat we gewoon nog even door gaan en dan met andere hondjes in de groep 😊 zin in!"

Voor meer informatie: 

bottom of page